Bakalář potravinářské vědy a technologie
IPB University
Klíčová informace
Umístění kampusu
Dramaga, Indonésie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
8 semestry
Tempo
Plný úvazek
Školné
IDR 25 000 000 *
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
* Poplatek BPIF - poplatek UKT; 30 000 000 IDR
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Centrum excelence
Má velmi silnou síť s agenturami spojenými s potravinářským odvětvím doma iv zahraničí. Vzájemné zkušenosti z partnerství s potravinářským průmyslem při vývoji produktů, poradenských službách a analýzách a dokonce i granty pro studenty, aby vyhráli různé soutěže.
Zaměstnanost
Oddělení výroby, výzkumu a vývoje produktů a marketingu potravinářského a potravinářského průmyslu, potravinářského průmyslu, potravinářského informačního centra, distributora potravin, vzdělávací instituce, potravinářského průmyslu, žurnalistiky, konzultanta, zmocnění komunity, vládní agentury, potravinářství podnikatel.
Program technologie potravin (FTP) na Katedře potravinářské technologie a technologie, Fakulta zemědělského inženýrství a technologie, Bogor zemědělská univerzita (IPB) je vysokoškolské vzdělávací program, který se zaměřuje na výrobu absolventů, kteří mají kompetence ve zpracování potravinářských materiálů do bezpečí, kvalitní a zdravé potravinářské výrobky v průmyslovém měřítku.
Od svého otevření v roce 1964 FTP-IPB pečuje o absolventy, kteří jsou schopni pracovat na různých pozicích nebo oborech v národním a mezinárodním potravinářském průmyslu, vládních agenturách nebo jako úspěšní potravinoví podnikatelé.
FTSP-IPB je považován za nejlepší a nejstarší studijní program v oblasti zpracování zemědělských potravin, který získal úroveň „A“ od Národního akreditačního orgánu vysokého školství (BAN-PT). FTP-IPB je také mezinárodně akreditován americkým institutem potravinářských technologů (IFT) od roku 2010 a Mezinárodní unií potravinářských věd a technologií (IUFoST) od roku 2013. FTSP-IPB se vyznačuje tím, že je prvním studijním programem potravinářské technologie mimo Severní Amerika, kterou IFT uznává se statusem „rozvinuté“ v řízení vzdělávání. S takovým národním a mezinárodním uznáním se FTP-IPB stává velmi žádoucím studijním programem studentů středních škol a výsledkem je vysoká míra konkurenceschopnosti pro vstup. FTSP-IPB navíc přijímá mezinárodní standardní učební osnovy s výsledky učení, které splňují vzdělávací standard IFT.
Vidění
Stát se vedoucí institucí vysokoškolského vzdělávání s mezinárodní kvalitou a jako trendový vývojář v oblasti potravinářské vědy a technologie.
Mise
- Provádění vysoce kvalitního vysokoškolského vzdělávání za účelem získání kvalifikovaných a mezinárodních kvalitních absolventů v oboru potravinářské vědy a technologie.
- Provádění tvůrčích výzkumů souvisejících s potravinami založených na zdrojích tropických potravin, které podporují vzdělávací proces a rozvoj potravinářské vědy a technologie.
- Poskytování komunitních služeb, které přispívají ke konkurenceschopnosti a ziskovosti potravinářského průmyslu ak blahu veřejnosti.
kkolosov / Pixabay
Campus
IPB leží v oblasti Dramaga, Bogor, West Java, Indonésie. Je obklopen městy, která usnadňují přístup k poloze a vycházejí z města. Areál IPB má dobré prostředí a spoustu možností dopravy, které mohou podporovat ideální prostředí pro akademické i neakademické aktivity.
Vybavení
Výukové a výzkumné laboratoře
Studenti mají přístup do výukových a výzkumných laboratoří na Katedře potravinářské vědy a technologie a Střediska SEAFAST, včetně laboratoře potravinářské chemie, laboratoře potravinářské mikrobiologie, potravinářské biochemie a lidské výživy, zpracování potravin a technické laboratoře a senzorické hodnotící laboratoře.
Zpracování potravin Pilotní závody jsou také k dispozici, aby poskytovaly studentům praktickou práci ve velkém měřítku zpracování potravin. Pilotní závody jsou vybaveny zpracovatelskými stroji a zařízením, které jsou pravidelně využívány pro integrovaný laboratorní kurz potravinářského průmyslu, který je navržen tak, aby napodoboval miniaturizovaný, ale kompletní model potravinářského průmyslu.
Výzkumná zařízení
Laboratoře poskytují sofistikované vybavení pro analýzu, jako je GC, GCMS, HPLC, AAS, sekvencer DNA, elektroforéza, ultrafiltrace, polarizační mikroskopy, rancimat, Rheometr, PCR, pulzní NMR atd.
Knihovny a informační centrum
Knihovny a informační centrum je podporováno hlavně Ústřední knihovnou IPB. Knihovny poskytují informace a nejrůznější literaturu v potravinářské vědě a technologii, jakož i zemědělské technologii a dalších souvisejících předmětech.
Mezinárodní program potravinářské technologie
Cíl programu
Mezinárodní vysokoškolský program technologie potravin (IUP-FT) je navržen speciálně pro uspokojení silné potřeby potravinářských technologů se solidní mezinárodní perspektivou.
Kompetence
Postgraduální kompetence budou splňovat minimální základní kompetence IFT bakalářského programu potravinářské vědy a splňovat indonéský kvalifikační rámec. Studenti absolvující tento program budou:
- Mít dostatečné znalosti o zásadách potravinářské vědy (chemie a analýza potravin, mikrobiologie a bezpečnost potravin, strojírenství a zpracování potravin, biochemie potravin a výživy) při výrobě bezpečných potravin a jakosti v potravinovém řetězci.
- Mají schopnost navrhnout proces přidávání hodnoty potravinám kombinací různých operací s jednotkami za účelem výroby bezpečných a kvalitních potravin.
- Mít silné povědomí o mezinárodních otázkách potravinářského průmyslu.
- Mít silné dovednosti v oblasti úspěchu (komunikační dovednosti, dovednosti kritického myšlení / řešení problémů, dovednosti celoživotního učení, dovednosti profesionality, interakční dovednosti, dovednosti získávání informací a organizační dovednosti).
Přijímání studentů
V případě bakalářského mezinárodního programu se přijímací řízení řídí harmonogramem oznámeným Bogor Agricultural University (IPB). Tento test může být proveden buď prostřednictvím výsledků SBMPTN skóre, nebo Ujian Talenta Masuk (UTM) IPB.
Proces přijímání a požadavky
- Uchazeči musí absolvovat střední nebo ekvivalentní akademickou úroveň. Vyžaduje se osvědčení nebo jiný doklad o absolvování střední školy nebo jiné rovnocenné úrovně.
- U uchazečů pocházejících z neanglicky mluvících zemí je vyžadována certifikace anglického jazyka (TOEFL / IELTS) a je přiložena k žádosti.
- Uchazeči z Indonésie jsou povinni požádat o zápis do IUP-FT vyplněním formuláře žádosti ke stažení. Lze použít dvě metody výběru:
- pomocí skóre SBMPTN;
- Písemná zkouška (Ujian Talenta Mandiri).
- Od mezinárodních uchazečů se požaduje, aby provedli výběr kvalifikací stanovený IPB, který se bude konat na vhodném místě v jejich domovské zemi (pravděpodobně na indonéském velvyslanectví nebo konzulátu). Zkouška měří kompetence studentů v chemii, matematice, biologii, fyzice a angličtině. Kandidát s vysokým akademickým úspěchem může být osvobozen od písemné zkoušky.
- K přijetí na IUP-FT se budoucí studenti, kteří složili zkoušku a další požadavky, budou muset zaregistrovat podle harmonogramu a požadavků stanovených IPB.
Akademická činnost
Studentský výměnný program / zárobková činnost
Student se může přihlásit do programu získávání kreditů za semestr na partnerské univerzitě v ASEAN, Japonsku nebo Evropě. V rámci tohoto programu studenti absolvují několik potravinářských věd nebo volitelných předmětů na partnerských univerzitách.
Projekt posledního roku
Studenti povedou svůj závěrečný roční výzkumný projekt na partnerské univerzitě po celý semestr. Výzkum je řízen lektory z IPB (domácí) i partnerské (hostitelské) univerzity. Jako alternativu k závěrečnému ročníku výzkumného projektu je student také schopen absolvovat stážový program v mezinárodní potravinářské společnosti v zahraničí.
Krátkodobá mezinárodní mobilita
Studenti se mohou účastnit mezinárodního akademického programu, jako jsou letní kurzy, školení nebo konference.
Osnovy
Dva programy čtyřletého bakalářského programu (144 jednotek kreditů) jsou navrženy tak, aby poskytovaly studentům alternativy buď k dokončení celého programu v IPB (program 4 + 0), nebo ke strávení posledního (čtvrtého) roku na partnerských univerzitách v zahraničí (3+) 1 nebo 3,5 0,5 programů). Studentům, kteří absolvují IUP-FT, je udělen titul bakalář zemědělské techniky.
Mimoškolní aktivity studentů
Student Technology Association of Food Technology nebo Himitepa organizuje mimoškolní aktivity studentů. Několik mimoškolních studentských aktivit je následující:
Soutěž o vývoj potravinářských výrobků (FPDC)
FPDC je navrženo tak, aby vyzvalo studenty, aby si osvojili všechny dovednosti a znalosti potravinářských věd a aplikovali je v reálném světě. Každý zúčastněný studentský tým rozvíjí nový nápad v oblasti potravin a nese tento koncept prostřednictvím marketingu a výroby. Vyzývá k organizačním, týmovým, tvůrčím a vědeckým dovednostem. HIMITEPA pořádá soutěž ve spolupráci se střediskem SEAFAST a Food Ingredients Asia (FIA).
Ksatria Pangan (Kapangan)
Kapangan je místem pro studenty, kteří mají vášeň pro přímé uplatnění poznatků z potravinářských věd pro komunitu v oblasti bezpečnosti potravin a vývoje potravin. Cílovou komunitou je drobný výrobce potravin, studenti základních škol a prodejci potravin.
Výstraha jídla
Food Alert je platforma pro informování komunity o potravinářské vědě a technologii v praxi prostřednictvím sociálních médií, plakátů nebo jiných médií.
Klub zpracování potravin (FPC)
FPC je studentský klub, který usnadňuje studentům zájem o posílení jejich dovedností ve zpracování potravin a vývoji produktů.
Světový den jídla (WFD)
WFD je každoroční studentská akce k oslavě světového dne jídla 16. října.
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Bakalář v oboru kvality potravin a inovací
- Jelgava, Lotyšsko
Bakalář potravin a výživy
- Evansville, Spojené státy americké
Bakalář věd v potravinářské vědě a technologii
- Kaunas, Litva