Bakalář v oboru kvality potravin a inovací
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Klíčová informace
Umístění kampusu
Jelgava, Lotyšsko
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
4 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 3 500 / per year
Uzávěrka přihlášek
15 Jul 2024
Nejbližší datum zahájení
Sep 2024
Úvod
Cílem akademického bakalářského studijního programu je připravit konkurenceschopného a erudovaného odborníka na výrobu, kvalitu a inovace potravin, který je schopen organizovat řízení kvality a rozvoj inovací v potravinářských podnicích, provádět kreativní výzkum a tvořit základ pro další studium na vysoké škole.
Během mezioborového studijního programu studenti získávají znalosti o potravinářské technologii, kvalitě a vývoji nových produktů od nápadu až po trh. Hlavní zaměření programu na potravinářskou technologii je věda – chemie, fyzika, matematika, technologie potravinářských výrobků a procesů, kvalita a inovace. Obchodní složka programu se zaměřuje na inovace, podnikání a marketingové řízení.
Každý rok studia Studenti si upevňují znalosti získané během studia a získávají praktické dovednosti ve vzdělávacích kurzech 4,5 ECTS v potravinářském podniku.
V této oblasti nabízíme podporu prostřednictvím stipendijních programů Erasmus+ pro studentské výměnné mobility.
Studijní program je ukončen vypracováním a obhajobou bakalářské práce.
Proč Latvia University of Life Sciences and Technologies ?
Zajištění kvality – Podle hodnocení QS EECA je LLU jednou z nejlepších univerzit v Evropě a Střední Asii a nejlepší Life-science University v pobaltských státech. Kromě toho je LLU držitelem standardu „Investment in Excellence“!
Worldwide Recognized Degrees – dodatek k diplomu uznaný Evropskou komisí. Absolventi mohou pokračovat ve studiu nebo pracovat po celém světě.
Pokročilé vybavení – moderní laboratorní vybavení, komfortní ubytovny, studia ve výjimečné architektonické památce – paláci Jelgava.
Výhodná geografická poloha – do velkých evropských měst se pohodlně dostanete autobusem, letadlem nebo trajektem.
Rozumné náklady – buďte chytří a utrácejte méně za studium na LLU !
Bezpečné a zelené prostředí – skvělý způsob, jak zažít lotyšskou kulturu. Navzdory rozmanitosti mnoha různých národních a mezinárodních akcí je Jelgava velmi bezpečným městem pro každého.
Studium s přidanou hodnotou – Praktická a výzkumná výuka s úzkou vazbou na trh práce a podnikání. Studenti získají multidisciplinární znalosti a získají mezinárodní expozici pomocí různých programů mobility.
Studentský život – vyvážené studium a kulturní život, široká nabídka sportovních aktivit zdarma. Získejte mezinárodní zkušenosti využitím příležitostí mezinárodních výměn!
Přijímací řízení
Osnovy
Studijní program zahrnuje tři hlavní zaměření:
- Potraviny - Znalosti klasické a moderní technologie a zpracování potravin a využití moderních obalů při výrobě potravin
- Kvalita - systémy kvality v potravinovém řetězci, Management kvality v potravinářském průmyslu, Monitorování kvality v potravinářském sektoru a Bezpečnost potravin.
- Inovace – Future Food, vývoj nových produktů a přenos inovací z vědy do průmyslu
Postup zkoušek
Znalosti jsou hodnoceny známkami z testů, samostatných prací a v rámci zkoušky studijního předmětu. Posouzení integrovaných znalostí, dovedností a kompetencí bude testováno s výslednou bakalářskou prací.
Výsledek programu
Znalosti: Aplikovat teoretické a praktické znalosti v oblasti výroby potravin, managementu kvality a inovací získané ze základních a speciálních přírodovědných kurzů. Dokáže vysvětlit nejdůležitější pojmy a zákonitosti potravinářské vědy. Schopnost prokázat specializované znalosti a kritické pochopení významu výzkumu při vývoji nových produktů.
Dovednosti: Schopnost využívat znalosti v procesech výroby potravin k plánování, modelování a výběru nejvhodnějšího řešení pro výrobu potravin, řízení kvality a rozvoj inovací. Schopnost samostatně formulovat, plánovat, strukturovat, analyzovat, diskutovat a demonstrovat vědecký přístup k vývoji nových produktů ve spolupráci s profesionály v oboru.
Kompetence: Komplexně uplatňovat získané znalosti a dovednosti ve výrobě potravin, řízení kvality a vývoji nových produktů. Plánujte, organizujte a implementujte řízení kvality a vývoj nových produktů v potravinářské společnosti s využitím kritického myšlení a týmové práce. Vědecký výzkum musí být schopen samostatně vybírat a analyzovat vědecké informace a metody, analyticky popsat získané informace, využívat je při rozhodování a řešení problémů při výrobě potravin, řízení kvality a inovacích.
Poplatek za studium programu
Galerie
Kariérní možnosti
Realizace programu má všechny předpoklady pro přípravu konkurenceschopného a znalého specialisty na kvalitu a inovace potravin, který je schopen organizovat řízení kvality a rozvoj inovací v potravinářských výrobních podnicích, provádět kreativní výzkum a vytvořit základ pro další studium ve vyšších studiích.