Univerzitní centrum pro gastronomii a kulinářský management (Gasma) je univerzitní vzdělávací, výzkumné a inovační centrum, jehož cílem je rozvíjet odvětví gastronomie s unikátním přístupem. Společnost Gasma otevře své brány v září 2014 jako první vzdělávací instituce ve Španělsku, která kombinuje gastronomii a kulinářský management.
Kampus Gasma má dynamický mezinárodní výhled a má zájem podporovat gastronomické prostředí, které není omezeno fyzickými hranicemi třídy. Areál vítá uchazeče ze zahraničí a povzbuzuje studenty, aby absolvovali umístění v mezinárodních společnostech. Anglický jazyk je nezbytnou součástí kvalifikace.
Gasma má akademickou podporu CEU-Cardenal Herrera University, instituce s více než 40 lety zkušeností a s řadou kampusů v celém regionu Comunidad Valenciana.
Bakalářský titul v oboru gastronomie je výsledkem hloubkové sociální, kulturní a obchodní studie o aktuální situaci kulinářské praxe a o tom, jak se vyvíjela jak v gastronomickém, tak v komerčním smyslu. Hlavní závěry ze studie byly následující:
V odvětví gastronomie existuje rostoucí trend k požadavku na odbornou kvalifikaci. Tento profesionální přístup znamená, že nyní je vyžadováno školení v řadě souvisejících technických oblastí.
V dnešní době je třeba na gastronomii pohlížet z pohledu, který přesahuje praxi přípravy jídla. To znamená, že nyní existuje potřeba vhodných vzdělávacích prostředí, která by mohla úspěšně kombinovat gastronomii a podnikání, vaření a návratnost investic.
Rozvoj gastronomie vyústil v zapojení řady vědeckých a technických problémů, které jen před několika lety neměly s kuchařstvím jako profesí nic společného. Potřebujeme rozšířit vzdělávací obzory pro budoucí profesionály, abychom je mohli vybavit nástroji a znalostmi, které potřebují k tomu, aby R & D+i začlenili do rovnice gastronomie jako konkurenční faktor jejich praxe.
href = "http://www.uchceu.com/en/studies/degree/gastronomy