Titul z gastronomie
Universidad CEU - Cardenal Herrera
Klíčová informace
Umístění kampusu
Valencia, Španělsko
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
4 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 12 670 / per year
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Úvod
Univerzitní centrum pro gastronomii a kulinářský management (Gasma) je univerzitní vzdělávací, výzkumné a inovační centrum, jehož cílem je rozvíjet odvětví gastronomie s unikátním přístupem. Společnost Gasma otevře své brány v září 2014 jako první vzdělávací instituce ve Španělsku, která kombinuje gastronomii a kulinářský management.
Kampus Gasma má dynamický mezinárodní výhled a má zájem podporovat gastronomické prostředí, které není omezeno fyzickými hranicemi třídy. Areál vítá uchazeče ze zahraničí a povzbuzuje studenty, aby absolvovali umístění v mezinárodních společnostech. Anglický jazyk je nezbytnou součástí kvalifikace.
Gasma má akademickou podporu CEU-Cardenal Herrera University, instituce s více než 40 lety zkušeností a s řadou kampusů v celém regionu Comunidad Valenciana.
Bakalářský titul v oboru gastronomie je výsledkem hloubkové sociální, kulturní a obchodní studie o aktuální situaci kulinářské praxe a o tom, jak se vyvíjela jak v gastronomickém, tak v komerčním smyslu. Hlavní závěry ze studie byly následující:
- V odvětví gastronomie existuje rostoucí trend k požadavku na odbornou kvalifikaci. Tento profesionální přístup znamená, že nyní je vyžadováno školení v řadě souvisejících technických oblastí.
- V dnešní době je třeba na gastronomii pohlížet z pohledu, který přesahuje praxi přípravy jídla. To znamená, že nyní existuje potřeba vhodných vzdělávacích prostředí, která by mohla úspěšně kombinovat gastronomii a podnikání, vaření a návratnost investic.
- Rozvoj gastronomie vyústil v zapojení řady vědeckých a technických problémů, které jen před několika lety neměly s kuchařstvím jako profesí nic společného. Potřebujeme rozšířit vzdělávací obzory pro budoucí profesionály, abychom je mohli vybavit nástroji a znalostmi, které potřebují k tomu, aby R & D+i začlenili do rovnice gastronomie jako konkurenční faktor jejich praxe.
Osnovy
Stupeň gastronomie se snaží vybavit studenty znalostmi, dovednostmi a schopnostmi, které jim umožní dosáhnout excelence v gastronomii v kombinaci s kulinářským řízením.
- Gastronomie. Přenos znalostí o potravinářských výrobcích a kulinářských technikách, podrobný pohled na povahu, původ, a sledovatelnost potravin a nápojů a zásady upravující jejich procesy. Školení studentů v oborech kvality a bezpečnosti surovin, příprava a skladování potravin, kulinářské techniky a procesy, a zdravé stravování.
- Řízení podniku. Praktický, aplikovaný přístup k pohostinství s cílem vybavit studenty nástroji, které potřebují k vytvoření solidních obchodních projektů a ochraně jejich finanční životaschopnosti. Studenti získají znalosti o trhu a o tom, jak funguje. Předmět zahrnuje další témata, která aplikují účetní a finanční znalosti potřebné k úspěšnému řízení podniku.
- Jazyky. Růst tohoto sektoru na mezinárodním trhu a atraktivní vyhlídky na přijetí obchodních projektů na mezinárodní úroveň nás vybízejí k tomu, abychom kladli velký důraz na angličtinu jako každodenní pracovní jazyk pro naše studenty, kteří mají možnost procvičit si své jazykové dovednosti na seminářích, práci pod dohledem, bibliografické rešerše atd. Řada konkrétních tříd a aktivit probíhá také v angličtině.
- Tento titul zahrnuje předměty související s kreativitou, design, a umělecké trendy. Tyto základní znalosti dávají studentům možnost aktivně se podílet na projektech týkajících se zdobení a aranžování interiérů, dále rozvíjet svůj osobitý vzhled z hlediska prezentace potravin a interiérů.
Výsledek programu
Naším cílem je vyškolit profesionály, kteří se specializují na kulinářské techniky a také dobře kvalifikovaní pro řízení pohostinství, ať už v této zemi, nebo v zahraničí. Nejde jen o to, abychom budoucím kuchařům poskytli všestranné školení, naším cílem je obohatit a rozvíjet jejich profesionální talent a umožnit jim navrhovat a řídit gastronomický podnik v celém rozsahu pohostinství. Školíme naše studenty, aby dosáhli nejvyšší úrovně, produkující profesionály, kteří vědí, jak rozvíjet obchodní plány a zavést procesy pro poskytování správného druhu služeb pro své cílové zákazníky.