BSc v zemědělství a potravinářství
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources
Klíčová informace
Umístění kampusu
Prague, Česká republika
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
3 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
CZK 57 000 / per year
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Zjistěte, jak se naše jídlo vyrábí, od farmy po vidličku
Tříletý bakalářský studijní program je přizpůsoben studentům, kteří se zajímají o to, jak se vlastně vyrábí jídlo, co definuje kvalitu potravin v řetězci od farmy po vidličku.
Výroba potravin čelí novým výzvám s vyšším tlakem spotřebitelů na jeho kvalitu a bezpečnost. Kvalitu lze chápat z různých hledisek a není dána pouze výrobou, ale také zemědělskými postupy. Nadměrné používání pesticidů, potravinářských přídatných látek a vysoká uhlíková stopa současných potravin budou budoucí výzvou pro manažery v potravinářském sektoru a agropodnikání. Ekologické zemědělství a měnící se preference spotřebitelů navíc otevírají tržní příležitosti mladým, nadšeným ekologickým zemědělcům a inovativním malým a středním podnikům (MSP). Volba je na tobě. Tento program vám poskytne solidní znalostní zázemí pro vaši budoucí kariéru.
Program je vyučován v angličtině v přátelském mezinárodním prostředí v krásném zeleném univerzitním kampusu poblíž historického města Prahy, které je na seznamu UNESCO. Dozvíte se o zemědělských postupech, o tom, co definuje udržitelné zemědělství, získáte znalosti v rostlinné i živočišné biologii, nutričních potřebách, mikrobech kolem nás, půdě a životním prostředí. Poslední rok vašeho studia bude z velké části zaměřen na kvalitu potravin a technologie. Absolvujete praktické školení v oblasti výroby potravin v nových zařízeních pro demonstraci potravin a dobře vybavených laboratořích pro analýzu potravin.
Tento program je pro vás vhodný, pokud:
- mít vášeň pro životní prostředí, biologii, chemii
- chcete vědět, jak se naše jídlo vyrábí z „farmy na vidličku“
- dbáte na kvalitu a bezpečnost potravin a chcete vědět, jak se naše potraviny skutečně vyrábějí na poli a následně zpracovávají
- chtějí mít praktické zkušenosti s výrobou potravin a analýzou potravin
Jaké budou mé pracovní příležitosti?
Budete mít velmi flexibilní pracovní příležitosti v potravinářském sektoru, a to na národní i mezinárodní úrovni. Budete silným kandidátem pro
- pozice ve vládních organizacích
- odvětví potravinářského průmyslu
- MSP nebo jiné organizace zapojené do potravinářského a zemědělského odvětví
Informace o stipendiích:
Stipendium za zásluhy fakulty:
Fakulta agrobiologie, potravin a přírodních zdrojů nabízí záslužné stipendium mezinárodním studentům bakalářských a magisterských studijních programů vyučovaných v angličtině, kteří dosahují vynikajících studijních výsledků.
Studenti magisterského studia mohou ve druhém ročníku studia požádat o prospěchové stipendium za předpokladu, že v prvním roce studia dosáhnou studijního průměru alt = "1,0-2,0. Stipendium se pohybuje od 50% do alt =" 10% ročního školného.
Studenti bakalářského studia mohou ve druhém a/nebo třetím ročníku studia požádat o prospěchové stipendium za předpokladu, že v prvním a/nebo druhém ročníku studia dosáhnou studijního průměru alt = "1,0-2,0. Stipendium se pohybuje od 50% do alt = "10% z ročního školného.
Další možnosti stipendia:
Další informace o dalších možnostech stipendií, jako jsou vládní stipendia pro rozvojové země, stipendia visegrádského fondu a stipendia programu AKTION, najdete na webových stránkách ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Galerie
Výsledek programu
Program je vyučován v angličtině v přátelském mezinárodním prostředí v krásném zeleném univerzitním kampusu v blízkosti historické Prahy, památky UNESCO. Dozvíte se o zemědělských postupech, o tom, co definuje udržitelné zemědělství, získáte znalosti z biologie rostlin i zvířat, nutričních potřeb, mikrobů kolem nás, půdy a životního prostředí. Poslední rok vašeho studia bude z velké části zaměřen na kvalitu a technologii potravin. Praktický výcvik ve výrobě potravin absolvujete v nových univerzitních zařízeních pro demonstraci potravin a dobře vybavených laboratořích pro analýzu potravin.
Stipendia a financování
Ideální studenti
Tento program je pro vás vhodný, pokud:
- mají vášeň pro životní prostředí, biologii, chemii
- chcete vědět, jak se naše jídlo vyrábí „z farmy na vidličku“
- dbáte na kvalitu a bezpečnost potravin a chcete vědět, jak se naše potraviny v terénu skutečně vyrábějí a následně zpracovávají
- chtějí mít praktické zkušenosti s výrobou potravin a analýzou potravin
Kariérní možnosti
Jaké budou moje kariérní příležitosti?
Budete mít velmi flexibilní kariérní příležitosti v potravinářském sektoru, jak na národní, tak na mezinárodní úrovni. Budete silným kandidátem na
- pozice ve vládních organizacích
- odvětví potravinářského průmyslu
- MSP nebo jiné organizace působící v potravinářském a zemědělském sektoru
Ohlasy studentů
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Bakalář přírodních věd v oboru agronomie
- Las Cruces, Spojené státy americké
Bakalář přírodních věd v oboru všeobecné zemědělství
- Las Cruces, Spojené státy americké
Bakalář přírodních věd v oboru Range Science
- Las Cruces, Spojené státy americké