Keystone logo
Free University of Bozen-Bolzano Bakalář v oboru Enogastronomie v horských oblastech
Free University of Bozen-Bolzano

Bakalář v oboru Enogastronomie v horských oblastech

Bolzano, Itálie

3 Years

Angličtina, Němec, Italština

Plný úvazek

07 May 2024

Sep 2024

EUR 1 350 / per year

Na kampusu

Úvod

Tento program, vyvinutý ve spolupráci s šéfkuchařem Norbertem Niederkoflerem, vám poskytuje interdisciplinární dovednosti, které potřebujete k práci v oblasti zdravé, udržitelné horské enogastronomie, respektování biodiverzity, budování místních tradic a produktů a zaměření na inovace potravin v oběhové ekonomice.

Tradice (úcta k hodnotám, starým metodám zpracování a území), kreativita (využití přírodních produktů k maximálnímu využití jejich chuti), poctivost (ocenění práce výrobců jejich integrací do ctnostného kruhu, který produkuje ekonomické, sociální a kulturní růst), inovace (použití různých technik k získání co největší chuti ze suroviny a její co nejpřirozenější prezentace na talíři) a udržitelnost (integrace procesů do cirkulárního systému, který současně rozvíjí kuchyni, ekonomiku a kulturu) jsou hodnoty které vedou tento program.

Cílem tohoto trojjazyčného programu je vyškolit odborníky na jídlo a víno schopné pozvednout jídlo na kulturní status a dát mu novou identitu na základě michelinské filozofie kuchaře Norberta Niederkoflera Cook the Mountain. Inovativní koncept, který si klade za cíl přehodnotit ekonomický a sociální rozvoj zkoumáním vztahu mezi produkcí, produktem, územím a spotřebou za účelem vytvoření kuchyně, která je katalyzátorem kulturních procesů k šíření modelu udržitelného rozvoje. Suroviny, které je často obtížné najít v nepropustném prostředí, jako jsou Dolomity nebo jiné horské oblasti, se stávají cennějšími díky obnově tradic a znovuobjevení biologické rozmanitosti s konečným výsledkem povýšení jídla na kulturu a poskytnutí jí novou identitu. Cílem je přispět k vytvoření průřezové výzkumné laboratoře v oblasti gastronomie, která zkoumá hodnoty, které na globální úrovni kulturně a společensky spojují lidi, kteří žijí v horách jako zdroj, vášeň, výzva, dědictví, které je třeba chránit. a také podpořit nový způsob prožívání vztahu mezi kuchyní a horami, který kombinuje etiku a pohostinnost, udržitelnost životního prostředí a územní rozvoj.

V této souvislosti odborníci na jídlo a víno, kteří absolvují tento program, přebírají roli „emocionálních vychovatelů“, schopných podporovat nový životní styl.

Přijímací řízení

Stipendia a financování

Osnovy

Poplatek za studium programu

Kariérní možnosti

O Škole

Otázky