Bakalář v oboru zemědělství, potravinářství a environmentální vědy v horách
Free University of Bozen-Bolzano
Klíčová informace
Umístění kampusu
Bolzano, Itálie
Jazyky
Angličtina, Němec, Italština
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
3 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 1 350 / per year
Uzávěrka přihlášek
07 May 2024
Nejbližší datum zahájení
Sep 2024
Úvod
Tato bakalářská práce umožňuje získat mezioborovou způsobilost potřebnou pro práci v oblasti produkce a komercializace rostlinných a živočišných produktů, zpracování zemědělských komodit na potravinářské produkty a udržitelného hospodaření v lesích a horských oblastech.
Využívání moderních technologií proměnilo i zemědělství. V dnešní době jsou pojmy jako udržitelnost a ochrana životního prostředí úzce spjaty s pěstováním plodin a produkcí potravin. Zemědělský sektor vyžaduje typ znalostí přesahujících hranice jednotlivých oborů a neustálý profesní rozvoj, aby bylo možné držet krok s nejnovějším vývojem v oboru.
Tento kurz čerpá svůj obsah z různých vědeckých oborů: přírodních věd, inženýrství a ekonomie, aby vám nabídl komplexní a solidní vzdělání.
Ve třetím ročníku se budete specializovat na jeden z následujících oborů podle zvolené cesty:
- Zemědělská výroba
- Management horského prostředí
- Food Sciences
Každý učební plán může být nabízen pouze v případě, že je dosaženo minimálního počtu studentů.
Přijímací řízení
Osnovy
V první části kurzu se seznámíte se základními pojmy potřebnými k úspěšnému pokračování ve studiu v následujících letech. Od třetího ročníku získáte odborné znalosti z oblasti zemědělství, managementu horského prostředí a potravinářských technologií. Obvykle mezi druhým a třetím rokem se očekává, že absolvujete stáž.
1. ročník
- Matematika a aplikovaná statistika
- Základy fyziky
- Administrativa a finance v zemědělství
- Základy chemie
- Aplikovaná informatika
- Ekologie zemědělství a principy rostlinné výroby
- Biologie rostlin a živočichů
- Botanika
- Anatomie, fyziologie a genetika zvířat
- Genetika rostlin
2. ročník
- Principy pěstování stromů
- Zemědělská ekonomika, politika a právo
- Zemědělská ekonomika a politika
- Zemědělské, ekologické a potravinářské právo
- Mikrobiologie a agroprůmysl
- Biologie mikroorganismů a zemědělská mikrobiologie
- Agroprůmysly
- Zemědělské stroje
- Entomologie a fytopatologie
- Entomologie
- Fytopatologie
- Půdní chemie a úrodnost
- Biochemie a fyziologie zemědělských rostlin
3. ročník
- Stáž
- Závěrečná zkouška
Cesta 1: Zemědělská výroba*
- Hodnocení venkova
- Chov zvířat a správa pastvin
- Chov zvířat a chov zvířat
- Obhospodařování travních porostů a produkce plodin na orné půdě
- Hydrologie a hydraulika
- Produkce ovoce
- Ochrana rostlin
- Volný výběr kurzů**
Cesta 2: Správa horského prostředí*
- Hodnocení venkova
Chov zvířat a správa pastvin
- Lesnictví a ekologie lesa
- Lesnictví
- Ekologie lesa
- Hydrologie a hydraulika
- Environmentální geomatika a dálkový průzkum Země
- Struktura a funkce horských ekosystémů
Volný výběr kurzů**
Cesta 3: Food Sciences*
- Hodnocení venkova
- Technologie potravin
- Provoz jednotky v potravinářském inženýrství
- Stroje, zařízení a logistika zemědělsko-potravinářského průmyslu
- Mikrobiologie potravin
- Analytická chemie
- Ochrana uložených produktů
- Volný výběr kurzů**
* Studijní cesty
Během 3. ročníku studia si studenti musí vybrat jednu z následujících cest.
** Volný výběr kurzů
Studenti si mohou volně vybírat kurzy jak interně, tak externě.
Poplatek za studium programu
Kariérní možnosti
Naši absolventi nacházejí uplatnění v oborech rostlinné výroby, chovu skotu nebo hospodaření v lesích a zeleni v horských oblastech. Dále pracují v obchodně/technickém managementu nebo poradenství v agropodnikatelských společnostech, udržitelném hospodaření v lesích, ochraně půdy a plánování horských oblastí, certifikaci kvality, řízení a hodnocení bezpečnosti zemědělských strojů a marketingu nebo zpracování a distribuci potravinářských produktů.
Předmět připravuje studenty ke složení státní zkoušky k získání přístupu do Národního registru autorizovaných agronomů a lesníků (sekce B) . Po ukončení bakalářského studia se můžete rozhodnout pokračovat ve vysokoškolském vzdělávání a zaregistrovat se na magisterský titul v odvětvích výroby potravin, řízení zdrojů životního prostředí a technologie potravin.
Dobře připraveni a připraveni na trh práce. Na stránkách AlmaLaurea si můžete ověřit statistické údaje o spokojenosti absolventů a jejich zaměstnatelnosti.