Keystone logo
© UNISG
University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

Úvod

University Of Gastronomic Sciences , založená v roce 2004 mezinárodním neziskovým sdružením Slow Food ve spolupráci s italskými regiony Piemont a Emilia-Romagna, je ministersky uznávanou soukromou neziskovou institucí.

Jeho cílem je vytvořit mezinárodní výzkumné a vzdělávací centrum pro ty, kteří pracují na obnově zemědělských metod, ochraně biologické rozmanitosti a budování organického vztahu mezi gastronomií a zemědělskou vědou.

Univerzita formuje gastronomy, nové profesionální osobnosti s multidisciplinárními dovednostmi a znalostmi v oblasti vědy, kultury, politiky, ekonomiky a ekologie potravin a pracuje na jejich aplikaci na výrobu, distribuci a udržitelnou spotřebu.

Studenti UNISG, kteří pocházejí z celého světa, získávají dynamické zkušenosti s řemeslnou a průmyslovou výrobou potravin, a to díky bezplatnému vzdělávání v přírodních a humanitních vědách, senzorickému výcviku a praktickému učení během studijních cest na pěti kontinentech.

Vlastnosti kampusu

UNISG se nachází v komplexu zvaném Pollenzo Agency, který nechal postavit král Carlo Alberto Savojský v roce 1832. Bylo postaveno čtrnáct statků, budova agentury, věž s výhledem na náměstí kostela a nakonec novogotická farnost San Vittore.

Hospodářským a finančním centrem panství Pollentina byla Agentura, která se v intencích krále Carla Alberta stala vzorovou farmou, kde se prováděly experimenty ke zlepšení ziskovosti zemědělských činností. Otisk Carloalbertine přežil dodnes a vyznačuje se jeho architekturou, barvami a městskou strukturou.

Dnes je komplex Pollenzo Agency na seznamu světového dědictví UNESCO – „Savoy Residences“.

Laboratoř pro senzorickou analýzu

Laboratoř pro senzorickou analýzu a spotřebitelskou vědu se věnuje školení, výzkumu a činnostem třetí mise.

Struktura hostí praktická cvičení poskytovaná v kurzech Sensory Analysis and Consumer Science věnovaných všem studentům zapsaným do tříletého, magisterského a magisterského studia univerzity. V rámci praktických činností se studenti seznámí s hlavními technikami senzorické analýzy aplikovanými na potraviny a nápoje, srovnávají a vyhodnocují kvalitu potravin a jejich změny během skladování. Laboratoř je dále často využívána studenty pro diplomové práce, které počítají s částí související se studiem smyslového vnímání. Studenti se navíc často dobrovolně účastní různých výzkumných projektů, na kterých se pracovníci Laboratoře podílejí.

Pollenzo Food Lab

Pollenzo Food Lab z University of Gastronomic Sciences je laboratoř věnovaná studiu a aplikovanému výzkumu gastronomických přeměn. Zabývá se školením – například navrhuje a řídí Master of Applied Gastronomy: Culinary Arts – akademický výzkum, poradenství pro firmy a třetí poslání.

Banka vína

Wine Bank (Banca del Vino) dlouhodobě spolupracuje s University of Gastronomic Sciences. Wine Bank pořádá a pořádá workshopy a ochutnávky vín pro studenty a nabízí teambuildingová cvičení a další akce, které se týkají světa vína.

Knihovna a studovna

Knihovna UNISG v Pollenzo byla otevřena v roce 2004 na podporu studentů univerzity a prostřednictvím rozsáhlé sbírky knih a časopisů slouží jako zdroj pro pokračující gastronomický výzkum.

    Stipendia a financování

    Italian Students

    Počet osvobození od poplatku Částka osvobození od poplatku v eurech Příjem (ISEE) a majetek (ISPE) za podání žádosti o stipendium v eurech
    ISEE (příjem) ISPE (nemovitost)
    1 15 500 €
    (celkové osvobození od poplatku)
    plus studentské bydlení
    a oběd v
    Akademické stoly
    ≤ 26,306 ≤ 57,188
    3 10 000 ≤ 36 600 ≤ 76 200
    5 5 000 ≤ 42 800 ≤ 78 000

    Neitalští studenti

    Kdo může žádat o stipendium Počet osvobození od poplatku Částka osvobození od poplatku v eurech Příjem (ISEE) a majetek (ISPE) za podání žádosti o stipendium v eurech
    ISEE (příjem) ISPE (nemovitost)
    Neitalsky
    občané z nízké
    příjmové země
    nebo nižší střední
    příjem nebo horní
    Střední příjem
    země podle
    do Světové banky
    5 15 500 €
    (celkové osvobození od poplatku)
    plus studentské bydlení
    a oběd v
    Akademické stoly
    ≤ 26,306 ≤ 57,188
    Všechny neitalské
    občanů
    5 10 000 ≤ 36 600 ≤ 76 200
    Všechny neitalské
    občanů
    2 5 000 ≤ 42 800 ≤ 78 000

    Studenti se mohou přihlásit, pokud:

    • přihlásili se během prvního nebo druhého přijímacího zasedání (březen nebo květen 2024)
    • byli přijati do prvního ročníku studijního oboru pro rok 2024/2025 s minimálním přijímacím skóre 70/100
    • jejich výše ISEE (příjmy)/ISPE (majetek) nepřesahují limity uvedené v tabulce

    Uzávěrka žádosti o stipendium: 21. května 2024

    Od roku 2004 využilo stipendií nabízených University of Gastronomic Sciences více než 260 studentů ze 40 zemí .

    Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.

    Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.

    Život v kampusu a vybavení

    Studijní cesty UNISG

    Studijní cesty na UNISG jsou učebními nástroji, které studentům poskytují jedinečný přístup k poznatkům o světových gastronomických kulturách .

    Ústřední body během těchto cest se točí kolem srovnání protikladů : měřítka a geografie (malé versus průmyslové, venkovské versus městské) a výroby (nové trendy a metody hromadné výroby versus řemeslné tradice).

    Studentské spolky

    ASSGAssociazione Studenti di Scienze Gastronomiche (Sdružení studentů gastronomických věd) si v kostce klade za cíl zlepšit kvalitu života na akademické půdě (tj. Pollenzo a Bra) pro všechny studenty UNISG . V současné době je toho dosaženo prostřednictvím pořádání akcí a aktivit, poskytováním jedinečných služeb, jako je ubytování, a také vyžadováním speciálních studentských slev.

    Místní – naše prodejna potravin

    Myšlenka Local, inspirovaná touhou Carla Petriniho vrátit obchody s potravinami do historických center měst, se zformovala ve spolupráci se studenty UNISG na kurzu Systemic Food Design: projekt na podporu maloobchodu v malém měřítku a místo pro každodenní nakupování, které nabízí promyšlený výběr místních produktů a uznává hodnotu řemeslných výrobců.

    Za pultem vítají zákazníky a nabízejí rady a ochutnávky dva bývalí studenti, gastronomové uvádějící do praxe to, co vystudovali na přednáškách a naučili se na studijních cestách po světě.

    Život v podprsence

    University of Gastronomic Sciences sídlí v Pollenzo, malém městě ve městě Bra, které se nachází asi 6 km od centra města a obsluhuje autobusová doprava. Přítomnost našich studentů v Bra vytvořila ve městě mezinárodní atmosféru a studentský život mezi Bra a Pollenzo může být velmi rušný díky různým aktivitám organizovaným studentskou komunitou.

    Místa

    • Pollentia

      Piazza Vittorio Emanuele II, 9, 12042, Pollentia

    Otázky